TEKEMISTÄ


Koska luennot kestävät useimmiten vain klo 16 saakka, on iltaisin mukavasti vapaa-aikaa, jota voi viettää lukemattomin eri tavoin.


Respa palvelee
A-talossa sijaitseva respa on auki ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Respasta voi mm.

  • lainata urheiluvälineitä ja kesäisin pyöriä sekä avaimet ja pelastusliivit soutuveneeseen
  • palauttaa kirkonkylän kirjastosta lainaamat kirjat
  • tuoda ja hakea löytötavarat
  • hakea henkilökohtaiset postit koulutusjakson aikana


Internet

Omalle koneellesi voi hakea Wlan-tunnuksia ATK-tuesta. Wlanin aukioloajat ovat: ma – to 16.00 –23.00, pe-su 15.00 – 23.00. ATK-luokka on auki ma – to 11.30 – 13.00, 16.30 – 22.00. Myös kanttiinissa on internetmahdollisuus (ks. yllä).

Kirkonkylä

Lapinjärven kauniissa kirkonkylässä on kaksi ruokakauppaa, rautakauppa, pankki, posti, Lähi-Tapiolan konttori, apteekki, pizzeria, kirjasto ja kaksi kirkkoa. Kirkonkylä sijaitsee 3,5 kilometrin päässä keskukselta. Kunnan internet-sivut löytyvät osoitteesta www.lapinjarvi.fi.

Urheilu
Koulutuskeskuksen kuntosalilla voi iltaisin vääntää rautaa ilman maksua. Kesäisin keskuksen pihalla voi pelata mm. jalka-, sulka- ja koripalloa sekä frisbeegolfia. Viereinen järvi tarjoaa uima- ja soutumahdollisuuden kesäisin ja talvella voi pulahtaa oppituntien jälkeen vaikka avantoon virkistäytymään. Sjökullan alueen asfaltoidut mäkiset tiet ja pyörätiet mahdollistavat rullalautailun ja -luistelun.

Siviilipalvelusvelvollisille on koulun lukuvuoden aikana varattu salibandyvuoro Kirkonkylän koulun liikuntasaliin, jonne halukkaat voivat mennä yhteiskuljetuksella kerran viikossa pelaamaan.

Yleisurheilu-, nurmi- ja tenniskenttä sijaitsevat kolmen kilometrin päässä, valaistu hiihto/pururata kilometrin etäisyydellä. Lenkkeilijöille löytyy mukavia reittejä pitkin vuotta.

Musiikkibändikämppä
Bändikämpässä on perussoittokamat, mutta mukaan voi ottaa myös omia soittimia. Sikalasta löytyy piano. Mikäli soitat jotain akustista soitinta, varaamme sinulle mahdollisuuksien mukaan tilan harjoittelemista varten.

Muut mahdollisuudet

Jos joku uhrautuu kuskiksi, voi tutustua lähikaupunkien uneliaaseen iltaelämään. Loviisan kauniissa vanhassa kaupungissa voi nähdä pikkukaupunkitunnelmaa, ajoaika sinne on noin puoli tuntia. Porvoossa ja Kouvolassa on jo vähän enemmän vipinää, niihin ajo kestää noin 45 minuuttia. Lahdessa tunnelma on jo kaupunkimainen tunnin ajomatkan päässä ja Helsinkiinkin pääsee reilussa tunnissa.

 

 

kanttiinikanttiini shakki