Siviilipalvelusvelvollinen palvelukseen

Siviilipalvelukseen kuuluva työpalvelu suoritetaan pääsääntöisesti valtion, kunnan, kuntayhtymän tai valtiokirkkojen (so. ev.lut. tai ortod.) palveluksessa. Lisäksi yksityisoikeudellinen yhteisö tai säätiö voidaan hyväksyä palveluspaikaksi. Tämä edellyttää kuitenkin, että yhteisön toiminta on yleishyödyllistä. Mikäli tarkoituksenanne on hyväksyttää yhteisönne palveluspaikaksi, ottakaa yhteys Siviilipalveluskeskukseen, puh. 0295 0295 00 lisätietojen saamiseksi ja tutustukaa näillä sivuilla oleviin ohjeisiin

Siviilipalvelusvelvollinen ei saa palvelusaikana olla palveluspaikkaansa työ- tai virkasuhteessa eikä tehdä siviilipalveluspaikalle siviilipalvelukseen kuuluvien työtehtävien ulkopuolista, vastikkeellista työtä. Siviilipalveluspaikka ei saa palvelusaikana maksaa siviilipalvelusvelvolliselle siviilipalvelustehtävistä tai työtehtävistä johtuvaa palkkaa, palkkiota tai muuta vastiketta. Siviilipalvelusvelvollinen voi olla opiskelijana oppilaitoksessa, jossa hän suorittaa työpalvelusta, mutta siviilipalveluksen aikana hän ei saa edistää opintojaan. Asian valvonnasta vastaa palveluspaikka.

 

Palveluspaikat voivat tulla esittelemään toimintaansa Lapinjärvelle

Puuttuuko teiltä yksi tai useampi reipas siviilipalvelusvelvollinen? Tervetuloa Lapinjärvelle esittelemään toimintaanne! Pääsääntöisesti erien 2. sekä 4. maanantai ovat työnhakupäiviä, jolloin paikalla on 20 - 40 palveluspaikkaa etsivää nuorta. Nämä maanantait ovat oiva tilaisuus palveluspaikoille esitellä toimintaansa sekä mahdollisesti jo haastatella innokkaita tulijoita. Kaikki palveluspaikat, jotka tähän mennessä ovat paikalla käyneet, ovat poistuneet mukanaan kourallinen yhteystietoja. Käyttäkää tilaisuus hyväksenne! Samalla voitte tutustua myös Sivarikeskukseen. Keskuksen omassa ruokalassa on myös ruokailumahdollisuus.

Jos kiinnostuitte, ottakaa yhteyttä: Työpalveluohjaaja Anu Toivola anu.toivola(at)ely-keskus.fi puh. 0295 029 384