etusivu :: Ajankohtaista :: Nuorisotakuu 2013 - 2015
26.03.2013

Nuorisotakuu 2013 - 2015

Siviilipalveluskeskuksen tavoitteena on antaa siviilipalvelustaan suorittaville nuorille samantyyppiset ja samalla tavalla järjestetyt palvelut kuin varusmiespalvelusta suorittaville nuorille. Keskus hyödyntää muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Aikalisä-toimintaa ja velvoittaa palveluspaikkoja ohjaamaan ja opastamaan velvollista työnhakuun tai opiskelu- tai harjoittelupaikan saamiseen. Nuorisotakuun mukaiset toimenpiteet tullaan sisällyttämään Työ- ja elinkeinoministeriön Siviilipalveluksen järjestämis- ja suorittamisohjeeseen.

Osalla velvollisista on jo palvelusaikana tutkinto suoritettuna tai opiskelupaikka tiedossa. Suomalainen asevelvollisuus -työryhmä 2010 on raportissan esittänyt, että opinto- ja työuraneuvontaa tehostettaiisiin hallinnonalojen välistä yhteistyötä tiivistämällä. Tavoitteena on turvata velvollisille palvelusaikainen mahdollisuus omatoimiseen opintohakuun ja siihen liittyvien verkkopalvelujen käyttöön.

Lapinjärven koulutusjaksolla lisätään tiedotusta (esim. Kela-info).

Velvollisille annetaan mahdollisuus selvittää palvelusaikana työnhaku-/työuramahdollisuudet paikallisessa TE-toimistossa ilman lomapäivien käyttöä.

Aikalisä-toimintamallia hyödynnetään palveluksen keskeytyessä ja  ennen siviilipalveluksen päättymistä, jotta nuori työllistyisi tai saisi opiskelu- tai harjoittelupaikan välittömästi palveluksen jälkeen.

Nuorisotakuun toteutus/TEM066:00/2011


Lähettäjä
Elina Nordenswan
26.03.2013
Viimeksi muokattu
26.03.2013